................................
Home
................................
Nieuws
................................
Rugklachten
................................
Videos rugklachten
................................
Nekklachten
................................
Fysiotherapie
................................
Fysiofitness
................................
Medewerkers
................................
Bedrijvenservice
................................
Contact
................................

 
 
 

     
050-3134636

       
           
          Het Mulligan Concept Therapie  
   
 
 
 

Mulligan is een snelle, pijnvrije en effectieve methode om snel problemen op te sporen in het bewegingsapparaat. De patiŽnt ervaart meteen effect.

MT Mulligan


Langdurig effectief en pijnvrij.

Resultaat in korte tijd

De door Mulligan gebruikte mobilisatie/translatie dient uitsluitend om het gewricht passief in de correcte pijnvrije uitgangspositie te brengen en te houden. De hiervoor benodigde kracht blijkt maar klein en hij benoemt deze handeling in zijn theorie als het corrigeren van de “positional fault”. Vanuit de nu pijnvrije uitgangshouding wordt de patiënt uitgenodigd het gewricht actief(en uiteraard eveneens zonder pijn)in de vooraf beperkte richting te bewegen onder handhaving van de corrigerende translatie. Met deze aanpak blijken gewrichten met een functiestoornis plotseling in staat hun verloren mobiliteit binnen minuten en zonder het aanwenden van veel kracht terug te krijgen. Deze gouden formule voor het oplossen van veel perifere gewrichtsklachten is nu wereldwijd bekend als “Mobilisation with movement”(MWM). Voor een optimaal en blijvend eindresultaat moet de techniek een aantal malen worden herhaald. Door het pijnvrij herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de “memory-functie” van het gewricht opnieuw geactiveerd.

Wanneer toe te passen

Doordat het concept zich bleef ontwikkelen bleken ook andersoortige gewrichten (kogelgewrichten etc.) aan een dergelijke wetmatigheid te voldoen. Door in zijn praktijk te experimenteren met de nieuwe principes werden oplossingen gevonden voor elk gewricht in het lichaam. Voor de wervelkolom werden analoog aan de perifere gewrichten ook specifieke mobilisaties ontwikkeld. De wervelgewrichten bleken d.m.v. een passieve mobilisatie in combinatie met een actieve beweging eveneens pijnvrij te kunnen bewegen. Met de technieken van Mulligan kan, indien hiervoor een juiste indicatie bestaat ,zeer functioneel worden behandeld. Bijna alle mechanisch getinte klachten kunnen vanuit de “probleembeweging” direct worden aangepakt. Door het te behandelen gewricht passief in zijn juiste positie te zetten en daarna zonder pijn de beweging te herhalen kan onmiddellijk het effect van de techniek worden beoordeeld.
Spectaculaire resultaten bij langdurige klachten ( “Miracles” zoals Mulligan ze omschrijft) kunnen bij een juiste indicatie worden bereikt. Vooral de behandeling van knieklachten, hoofdpijnklachten en de tenniselleboog spreken tot de verbeelding. Het mooie van de techniek is dat er direct resultaat moet zijn en dus ook direct kan worden gekeken of deze behandelmethode wel of niet werkzaam is.
Kijk voor meer informatie op www.mulliganconcept.nl

Mulligan Therapie therapeut

Sinds februari 2017 staat collega Jean-Luc Beuker geregistreert als een van de weinige gecertificeerde Mulligan therapeuten (CMP's) die het noorden heeft. En daar zijn wij als praktijk natuurlijk trots op. Heb je vragen over deze behandelmethode of heb je pijnklachten waar je lang mee loopt of het wordt niet beter met je (pijn)klachten. Vraag gerust naar informatie en wellicht kunnen we elkaar helpen.

 
       
  FysioHereweg 
Hereweg 8,  9724 AB Groningen
Tel 050-3134636
   
      (c) 2002-2018 FysioHereweg, Groningen NL | Colofon